Επιστημονική Ομάδα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκλεγμένη στο γνωστικό αντικείμενο «MME και Επικοινωνία και Αθλητικό/Πολιτικό Περιβάλλον». Διδάσκει σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μάνατζμεντ και Τουριστικής Στρατηγικής. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Δημιουργική Γραφή” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) την θεματική ενότητα “Δημοσιογραφικός και Διαφημιστικός Λόγος” (ΔΓΡ 62). Από το 2014 είναι μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ΕΚΔΔΑ (αριθμός επικαιροποιημένης απόφασης: 4449-17/04/2019). Διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Κύριας Ασφάλισης Ιδιοκτητών και Προσωπικού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) και υπήρξε εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Διαθέτει σημαντικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συγγραφικό έργο. Πέραν του επιστημονικού της έργου διαθέτει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στην δημοσιογραφία, σε διεθυντικές και άλλες επιτελικές θέσεις, και έχει λάβει υψηλές διακρίσεις τόσο για το έργο της όσο και για το ήθος της ως δημοσιογράφος. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και Associated Member του Σωματείου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος. Είναι επίσης μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση τα οποία απονέμονται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Email: pantonop@uop.gr, antonopoulougiota@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2731089681, 6980994288

Για το πλήρες βιογραφικό πατήστε εδώ.

Παναγιώτα Ι. Αντωνοπούλου
Επιστημονικά Υπεύθυνη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Πατρών (πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), διδάσκων στο πρόγραμμα επιμόρφωσης άνεργων δημοσιογράφων του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του ΟΑΕΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΟΠΠΕΠ. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS Europe). Μέλος του Γραφείου Τύπου των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019. Την περίοδο 2012-2018 διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Το 2014 ξεκίνησε την διεξαγωγή του Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1992 και έχει εργαστεί σε πολλές αθλητικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Εχει καλύψει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου). Το 2019 τιμήθηκε για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία από το Ιδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση.
Τριανταφύλλου Σωτήριος
Σύμβουλος Αθλητικού Μάνατζμεντ, διευθυντής Αθλημάτων κι Εγκαταστάσεων των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων ΠΑΤΡΑ 2019. Είναι τ. διευθυντής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ακαδημίας των Σπορ των ΗΠΑ, από το 2014. Επί 26 χρόνια υπήρξε διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Master’s στην Οργάνωση και την Διοίκηση του Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin στις ΗΠΑ. Η επαγγελματική του καριέρα, εκτός του ακαδημαϊκού χώρου, περιλαμβάνει σημαντικές επιτελικές θέσεις στην διεύθυνση και διοργάνωση μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιοι Αγώνες, Μεσογειακοί Αγώνες, Special Olympics, παγκόσμια πρωταθλήματα, ηπειρωτικά πρωταθλήματα κλπ.), την επιμέλεια βιβλίων και την διδασκαλία – σε διεθνές επίπεδο – σε θέματα σχετικά με τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Το 2018, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ), το επιστημονικό όργανο των αθλητικών μάνατζερ, ανέδειξε τον Γ. Μπεμπέτσο σε "Αθλητικό Μάνατζερ της Χρονιάς ".
Μπεμπέτσος Γεώργιος
Mέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα & Δίκτυα» του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2006 εργάζεται ως ωρομίσθιος και αναπληρωτής, στον τομέα της Πληροφορικής, σε δομές της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Δημόσια ΙΕΚ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης δήμων της Λακωνίας, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης κτλ). Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και κάτοχος πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Κουτράκης Κωνσταντίνος
Μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών των ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού όπου εκπονεί διατριβή με θέμα «Η διαμόρφωση της οικονομικής κλίμακας χορηγικών πακέτων σε αθλητές και ομάδες ανάλογα με τη δυναμική τους στα New Media». Kατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Ανάπτυξης Social Media στην Alter Ego Media (Πρώην Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη). Ελαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο από το Bilgi University της Κωνσταντινούπολης με αντικείμενο Media and Communication Systems. Τα τελευταία τέσσερα έτη, εργάζεται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ενώ έχει εργαστεί ως υπεύθυνος επικοινωνίας πολιτικών προσώπων αλλά και στην εταιρεία πληροφορικής TV Control. Κατέχει επαγγελματική πιστοποίηση με αντικείμενο το Digital Marketing και έχει διδάξει σε σεμινάρια προς επαγγελματίες δημοσιογράφους σε Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα, Βόλο.
Γκανάς Παναγιώτης